EMILIA

Praktiska tips för er som planerar att börja plugga på Universitetsnivå

Publicerad 2012-03-07 07:21:19 i Allt & inget

Det är otroligt kul att börja plugga något som man verkligen vill och det är just det som är prio ett för att ha motivation hela studietiden. Därför är det viktigt att studera något som känns viktigt, intressant och som du själv vill! Ska du ägna de främsta åren till att studera ska du ha motivation, annars slutar det kanske med ett avhopp eller dåliga resultat. Så ta ett (eller fler) sabbatsår efter gymnasiet, res, jobba och lista ut vad det är du vill.

Tips numero dos är att förbereda dig inför studierna genom att öva studieteknik! Högskolan/Universitetet är så otroligt annorlunda jämfört med gymnasiet. Jag är en curlad elev minsann och tycker att det är skitsvårt med studieteknik och att veta hur mycket och vad jag ska läsa etc. Så mitt tips är att gå en eller flera kurser innan du börjar plugga på riktigt, mest bara för att komma in i "tänket". Och det passar sig väl fantastiskt bra att läsa en kurs när du ändå har sabbatsår?!

Räkna alltid med att studierna är ett heltidsjobb (40 timmar i veckan) även om det inte är schemalagt. Gör upp ett vecko-schema över varje timme. Hur mycket du ska plugga, när du ska träna, träffa kompisar och kolla på tv. Det är lätt att hamna i fällan att sätta sig i soffan och "plugga" och istället somna eller börja måla naglar... Så åk hemifrån till ditt lokala bibliotek, skolan eller stadsbiblioteket. Det ger också alltid mycket att plugga med någon annan, diskutera och ta hjälp av varandra.

Goooooood luck! :)

Kommentarer

Postat av: Anki

Publicerad 2012-03-07 09:24:54

Min kloka duktiga flicka <3

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela