EMILIA

Måndag, igen...

Publicerad 2012-03-26 18:06:36 i Allt & inget

...Och jag dör lite mer för varje dag som går... Men det är bara att bita ihop. Tentan är om en vecka och jag känner att det är det enda jag kan koncentrera mig på. När jag och min älskling kom hem i lördags natt (läs: söndags morgon) var det enda jag hade i huvudet hjärnhinnorna. Yes they are three of them och de heter (i ordning): dura mater, araknoidea samt pia mater. Mellan Pia och arak finns ett tomrum som kallas det subaraknoidala rummet. Nu vet ni det!!!

Tjing tjing nu ska jag dö i soffan, det bådas nämligen regn ute. Pussen


Och ja, för två helger sen unnade vi oss ett glas vin till pluggningen! Tjing

Måndag it is

Publicerad 2012-03-19 21:08:53 i Allt & inget

...men för mig känna det som tisdag! Det gillas inte, dock "vinner" jag ju nästan en dag på det! Wooop!

Metro imorse mina vänner:

Söndag 18/3

Publicerad 2012-03-18 09:02:32 i Allt & inget

Good morning! :) söndag redan och jag sitter på pendeln in till stan för att plugga (yes, klockan är inte ens nio och jag är uppe en söndag) Idag är jag sådär ful som man bara kan vara när det är söndag och man ändå ska till skolan och plugga.. Ryggsäck och gympadojor (nåväl det är ju i alla fall easytones). Melonen är nerpackad så här ska det pluggmysas på max!

Igår tog jag ledigt för första gången på 13(mer?) dagar. Heltidsstudier in my ass, varför får inte vi övertidsbetalning? Och hörrni visst är det lustigt, för att inte tala om orättvist, att jag efter mina universitetsstudier i tre år kommer att tjäna mindre än en säljare på 3 gör? I Sthlm kanske lägsta/ingångslönen för en sjuksköterska ligger runt 21-23k medan det i resten av Sverige kan ligga runt 19(!) på vissa platser.. Visst är livet orättvist ibland...

Måndag 11/3

Publicerad 2012-03-12 07:46:58 i Allt & inget

God morgon! Idag hade jag gärna bara stannat kvar under täcket, sett på romantiska filmer och deppat lite, all though it's sunny.. Men istället upp med tuppen och iväg mot skolan för en gruppredovisning på 3 timmar... Yääj! Missade både buss och tåg gjorde jag också! Men hörrni det är okej att vara less på vardagen ibland va? Absolut när det är den tiden på månaden...

Saknar mina tjejer..

Sunday funday?

Publicerad 2012-03-11 17:53:33 i Allt & inget

Hade den bästa kvällen igår. Mina älskade vänner, jag är så lyckligt lottad. Vi började med middag, vin och drinkar och drog sedan till Solidaritet. Självklart är det alltid bättre innan man går ut men vi hade kul ute också. Var så otroligt trött efter att ha pluggat hela dagen att jag var helt flumlycklig. Love it!

Idag borde jag vara hur glad och lycklig som helst men är istället helt uppgiven och ledsen. Allt känns bara fel och skit. How about that mina vänner? Inte lila roligt. Alls. Har pluggat även idag, och är nu på väg hem. Funderar starkt på att skippa middagen och bara gå och gömma mig under täcket och gråta en skvätt. Får tycka synd om mig själv idag för idag är det INTE min dag.

Gårdagens

Publicerad 2012-03-09 18:17:55 i Allt & inget

I brist på bildfantasi kan jag visa min favoritlunch i Restaurangen på Sophiahemmet. Gahhhh skulle kunna äta ärtsoppa och pannkakor varje dag. Mumma.

Fredag 9/3

Publicerad 2012-03-09 18:13:51 i Allt & inget

En dag närmre tentan. Ångest för allt såklart. Men inte må-dåligt ångest, utan snarare en bra ångest! Det känns bra att fokusera 100% på studierna, (läs: 80%). Sova, äta, plugga, äta, sova. Igår satt jag och M i skolan till halv åtta. Vi var alltså i skolan i ungefär elva timmar. Idag drog vi hem vid fem, halv sex. Vilket känns lyxigt!

Trodde aldrig att kroppen var SÅ avancerad. Eller åtminstone inte att vi sjuksyrror skulle kunna allt det här. Nåväl, det handlar ju faktiskt om kvalitén på utbildningen och på den kvalitén som färdigutbildade Sophiasystrar har, dvs liiiiiite bättre än alla andra. Hehe..

Nu är jag i alla fall på väg hem, ska packa väskan för att sova hos bfriend, men tro inte att det är helg för det: ska vara vid skolan vid nio. Assoft! Plugga till 16-17 för att sedan möta upp bästa Mikaela för lite tjejmiddag med några underbara skapelser. Sen är det plugg igen hela söndagen som gäller. Det är såhär mitt liv ser ut just nu. Hjalp mig om jag inte klarar tentan.

Trevlig helg på er!

Praktiska tips för er som planerar att börja plugga på Universitetsnivå

Publicerad 2012-03-07 07:21:19 i Allt & inget

Det är otroligt kul att börja plugga något som man verkligen vill och det är just det som är prio ett för att ha motivation hela studietiden. Därför är det viktigt att studera något som känns viktigt, intressant och som du själv vill! Ska du ägna de främsta åren till att studera ska du ha motivation, annars slutar det kanske med ett avhopp eller dåliga resultat. Så ta ett (eller fler) sabbatsår efter gymnasiet, res, jobba och lista ut vad det är du vill.

Tips numero dos är att förbereda dig inför studierna genom att öva studieteknik! Högskolan/Universitetet är så otroligt annorlunda jämfört med gymnasiet. Jag är en curlad elev minsann och tycker att det är skitsvårt med studieteknik och att veta hur mycket och vad jag ska läsa etc. Så mitt tips är att gå en eller flera kurser innan du börjar plugga på riktigt, mest bara för att komma in i "tänket". Och det passar sig väl fantastiskt bra att läsa en kurs när du ändå har sabbatsår?!

Räkna alltid med att studierna är ett heltidsjobb (40 timmar i veckan) även om det inte är schemalagt. Gör upp ett vecko-schema över varje timme. Hur mycket du ska plugga, när du ska träna, träffa kompisar och kolla på tv. Det är lätt att hamna i fällan att sätta sig i soffan och "plugga" och istället somna eller börja måla naglar... Så åk hemifrån till ditt lokala bibliotek, skolan eller stadsbiblioteket. Det ger också alltid mycket att plugga med någon annan, diskutera och ta hjälp av varandra.

Goooooood luck! :)

Onsdag 7/3

Publicerad 2012-03-07 07:09:19 i Allt & inget

Onsdag igen och det är dags för andra auskultationen. Hyfsat olägligt då vi har upp över huvudet med plugg men å andra sidan kommer vi väl alltid att ha det? Idag ska jag gå bredvid en sjuksköterska på ett äldreboende i Solna, och det ska bli riktigt kul. Äldre är ofta så tacksamma och blir glada av ett leende. Slutar sedan 16 och då blir det rush hem för att plugga mer. Härligt härligt.

Mina senaste dagar har bestått av 9-17 plugg. På riktigt. Och de kommer att fortsätta att se ut så fram till tentat. Eller till sommaren. Annars är det fint, det är ju intressant så det är ju kul att läsa och lära sig. Däremot har jag otroligt svårt att få det att fastna. Why? Jo, min hjärna är redan överfulll. Eller nåt. Så om jag inte skriver håller jag på att plugga för att kunna ta hand om er alla sen ;)

Have a one! Xo

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela