EMILIA

WHERETOBEGIN?!

Publicerad 2012-01-30 17:56:13 i Allt & inget

Sitter här vid köksbordet vid min trevliga lilla pluggplats. Tusen tankar. Tusen papper. Strukturera upp det vore väl en lösning på det hela, men hur? När jag inte vet vad jag ska läsa, när jag inte vet hur jag ska gå till väga. MÄÄÄHH jag är tillbaka i skolan och det är med skräckförtjusning! NU ska jag använda mig av studieteknik-gubbens råd: jag ska strukturera! Tack för mig, hej!

Solsken!

Publicerad 2012-01-30 14:55:28 i Allt & inget

I might need a walk! Har inte kunnat motionera sen lucia.. Min förkylning vägrar ge sig, men den kanske bara behöver en knuff i rätt väg? Får se till att inte överanstränga mig bara, det kan ju resultera i att jag blir sämre! Nu: biblioteket!

Måndag 30/1

Publicerad 2012-01-30 14:30:59 i Allt & inget

En hysterisk, kaotisk dag i skolan har precis avverkats. Oklara uppgifter, litteraturlistor med mera. Stressen byggs på och jag ifrågasätter mig själv direkt. Orkar jag detta, hur länge orkar jag? Kommer det alltid att vara så här oklart? Är det så här högskolestudier går till?!

Sitter nu på tåget på väg hem. Det får bli till att läsa igenom anteckningar, börja lite på referenslitteraturen och imorgon får jag bita i det sura äpplet. Tackar gud över att jag inte är ensam i detta utan att jag har min arbetsgrupp om nio personer att fråga. Om det ska vara så här intensivt lär jag inte orka ha något extrajobb. Får kanske vänta med det till sommaren.. Många tankar blir det!


Bilden är från fjällen förra helgen. Längtar tillbaka redan.

Måndag 30/1

Publicerad 2012-01-30 14:23:43 i Allt & inget

Påminnelse till Emilia: du pluggar för att du är ambitiös. Du pluggar för att du är intresserad av de här ämnena och för att du vill bli sjuksköterska. Du lär dig för att lära dig ett yrke som du behöver mycket kunskap för att kunna utföra. Du är ambitiös, smart och duktig. Du kan plugga bara du vill.

Söndag 29/1

Publicerad 2012-01-29 12:39:44 i Allt & inget

Sitter med en kopp te vid köksbordet och en hel bunt med papper gällande min utbildning utspridda på hela bordet. Är jag redo för det här? Det är så svårt att säga om det är rätt, om det är rätt tidpunkt och om jag har tillräckligt med motivation. Imorgon är det kursstart, vi börjar med Etikens grunder och det är ett ämne jag känner mig rätt säker och intresserad av. Det beror inte allra minst på min fantastiska lärare i gymnasiet.
Ska betala min värdelösa räkning på 225:- till bostadsförmedningen, helt värdelöst med tanke på att det är omöjligt att få lägenhet i Stockholm.

Torsdag 26/1

Publicerad 2012-01-26 20:30:29 i Allt & inget

Imorgon ska jag på en föreläsning om studieteknik. Och JA, den här gången ska jag vara BRA. Nej för fasen, jag ska vara BÄST! Läste frivilligt ur en Etikbok idag, inga hänvisningar om några sidor än eller nåt.. Bara läste för att det var intressant. Duktig kicka!
mysipyser i soffan med Paul Kalkbrenner. OVER AND OUT

Sophiasyster

Publicerad 2012-01-26 20:12:06 i Allt & inget

I måndags var första dagen på Sophiahemmets Högskola för min del. Det började med upprop, lunch och en busstur senare var vi vid utkanten av Bro på ett ställe som heter Drakudden. Där började kollot. Vi delades in i arbetslag om ungefär 7-10 personer i varje lag. Dessa lag ska vi vara i fram till nästa år, det är med de här lagen vi gör grupparbeten. Allt som allt började ungefär 84 andra studenter där samtidigt som mig, varav ungefär fem av dem var män. Jag är en av de yngsta med mina ynka 20 år, finns dock ungefär fyra stycken till som är födda 92 i min klass K41.

Kollot fortskred med gruppdynamikövningar, olympiad, patientpassning i form av ett ägg, samt en fantastisk sittning där de elever som gått längre på skolan (och är med i Kåren) hade lagat all mat samt serverade. Supersnyggt gjort må jag säga! Efter det blev det såklart lite fest och det var som min gruppkamrat M sa idag: "Att dricka tillsammans för oss människor närmre". Lite sad, but oh so true.
Trots min dåliga start (jag var så förbannat trött efter bilresan hem från fjällen i söndags) har den här veckan varit över mina förväntningar! Jag undrar bara varför jag inte var nervös? Det har surrat i min skalle och jag hoppas verkligen att det här är det jag vill! Det är trots allt inte så lätt att veta vad man vill göra i framtiden när man är så liten som jag är. (Heh, ja åldersnojan är som bortblåst!)

Torsdag 19/1

Publicerad 2012-01-19 12:39:42 i Allt & inget

Sista dagen på jobbet. Vajjert väder, Alfons Åbergfilm och Marängsuisse till mellanmål, kan ju inte bli en bättre avslutning!

Tisdag 16/1

Publicerad 2012-01-17 15:25:20 i Allt & inget

Längesedan jag skrev nu. Har hunnit fylla 20 år nu och är inne på min sista vecka, mina sista dagar, på jobbet. Så sorgligt att det inte är sant. Älskar de här barnen och skulle offra mitt liv för varenda en av dem! Dock har jag blivit erbjuden en sådan otrolig chans som jag verkligen inte kan tacka nej till.

Blir en minisemester upp till Vemhån innan skolan börjar. Vi åker tidigt på fredag morgon och är tillbaka söndag kväll. Ska bli skönt med lite miljöombyte, en roadtrip och trevligt. Har inte varit där sedan Farfar gick bort 2010 och vet inte riktigt hur jag kommer att reagera.. Huset är Farfars pärla. Hans sysselsättning, hobby och kärlek. Det kommer kanske att bli jättejobbigt. Eller helt fantastiskt.

Har haft hosta sedan min ögoninflammation och hoppas för Guds skull att den gått bort till helgen. Sov säkert bara tre timmar i natt... Nåväl nya tag!

Tröttsdag

Publicerad 2012-01-04 08:44:38 i Allt & inget

Lillördag idag dårå!! Regnet kommer inte uppifrån, snarare rakt framifrån, blåsten har hållit mig vaken halva natten och det är jättemörkt! Januari? Skulle inte tro det.

Min sista dag på jobbet den här veckan, sen får jag långledigt. Så otroligt skönt! Målade på lite av mitt nya nagellack igår, vet inte riktigt vad jag tycker om det. Känner mig som Plåt-Niklas?

Onsdag 4/1

Publicerad 2012-01-04 08:39:41 i Allt & inget

Menyn för min 20årsfest:

Minipizzor i två smaker: pesto/parmesan och mozzarella/basilika.
Brieost med kex samt bröd och smör.
Baconlindade halloumi (veg. alt: utan bacon).
Bulgursallad med körsbärstomater, ruccola och fetaost.
Vitlöksstekta champinjoner samt kycklingspett.

Hur låter det? :)

T u e s d a y

Publicerad 2012-01-03 21:48:17 i Allt & inget

Bestämt mat inför min 20-årsfest på lördag. Blir alldeles hungrig... lovar att lägga upp menyn! Bilder får ni inte förrän lördag. Nu är det dags för mig att nanna kudden, och ja, jag vet att det är tidigt men jag behöver veeeeeeeerkligen min skönhetssöm och kan tro att stormen Emil kommer att hålla mig vaken en del inatt. Talk to you latero (daaaaaaaaaamn vad det blåser :s)

Nytt år - Mitt år

Publicerad 2012-01-02 16:45:43 i Allt & inget

Gott nytt på er alla! Hoppas ni har det gött och att julen varit tillfredsställande. Själv har jag fått mitt intagningsbesked med 100% säkerhet, den bästa julklappen någonsin. Jag kommer att börja på Sophiahemmet den 23e januari! Veckan börjar med ett obligatoriskt internat med två övernattningar. Vart vet jag inte! Spännande som tusan.

Nu har jag endast 4 dagar kvar som 19-åring. Tänk så mycket som hänt från att man fyllde tio. På tio år har ju hur mycket som helst hunnit hända! Undrar då hur mycket som kommer att hända i mitt framtida sekel? Spännande. Känns dock gammalt. Hur normalt är det?

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela