EMILIA

Onsdag 22/2

Publicerad 2012-02-22 18:14:51 i Allt & inget

Tjolahopp, tror minsann att det jag saknat mest med skolan är att man har ångest dygnet runt, varje dag. Helg, vad är det?

Jag älskar mångfald

Publicerad 2012-02-22 15:15:10 i Allt & inget

Idag på väg till tåget ser jag på centralen ett klistermärke med en tag där det står "defence söderort". Detta påminde mig om en dokumentär jag såg på SVT som handlade om den ökade islamofobin i världen. Dokumentären handlade om en grupp som kallades "English Defence Leauge". En väldigt intressant dokumentär som belyser ett växande problem i Europa. Journalisterna bevisade att denna typ av grupp även finns i Sverige, kallad Swedish defence leauge, och att den gruppen har kopplingar till Anders Breivik och delar hans rasistiska åsikter. Dock påstår de själva att de tar avstånd från honom. I dokumentären visas bilder när gruppen hetsskriker och misshandlar personer som ser ut att ha ursprung i Mellanöstern.

Att den här gruppen finns i Sverige gör mig så otroligt rädd. Varför ska inte en människa med vilket ursprung som helst kunna leva i frid i Sverige? Varför ska "riktiga svenskar" (som de gärna förefaller att kalla sig) försvara "deras" land från s.k landsfiender? Det finns nog inte många som kommer till Sverige för att förstöra landet och inte allra minst ta över landet. Att ens påstå detta är absurt.

Det som borde belysas mer, inte allra minst för att förebygga att rasism ökar i Sverige, är att detta sker i Sverige varje dag. Det finns motståndare mot mångfald och jag tycker att vi som tycker att mångfald är något fantastiskt borde höja våra röster för att överrösta dessa motståndare. En nolltolerans mot rasism, och en öppen dialog är a och o. Vi kan inte gå omkring och tro att allt är frid och fröjd, när vi i själva verket är på väg mot ett nytt 30-tal. En ekonomisk kris har drabbat Europa och det är ofta början till att olika folkgrupper blir offer för påhopp.

Så - alla som älskar mångfald: stå på er och sätt de andra på plats. Rasism är INTE OKEJ!

TUESDAY NIGHT

Publicerad 2012-02-21 21:03:16 i Allt & inget

Avslutar med en kopp te och House med min papi och lillebroder.
Ibland är det allt som behövs för att bli frisk. Och nu ska jag inte tycka
synd om mig själv mer, jag ska bli frisk! PUSS på er

Tisdag 21/2

Publicerad 2012-02-21 14:31:20 i Allt & inget

The S-day är här och jag hoppas att pappisen köpt en semla till mig som kan få mig på bättre humör en dag som denna. Sitter på vårdcentralen och väntar på att få komma in, väntat i en timme nu.

Blev så dåligt bemött av en sjuksköterska igår att jag känner att det är SKÖNT att jag ska börja jobba som det. Då vet jag att jag inte vill vara som henne. Ibland undrar jag vad folk tänker med. Har varit med om flera situationer under den gångna månaden där människor behandlats illa och ingen har ingripit. -Inte förrän jag gjort det. Det där med civilkurage är något vi Stockholmare har glömt bort. Det gör mig så ledsen att se att vi inte bryr oss om våra medmänniskor. Helt sanslöst.

HOME

Publicerad 2012-02-20 16:38:34 i Allt & inget

Handlade en massa mat som kan ätas som lunch i veckan, lite hårfärg och hårinpackning. Försökte nog dränka mina sorger och unna mig lite (läs: undvika att plugga) Tjolahopp gick ju sådär. Ringde vårdupplysningen och ett stycke information klokare brast jag ut i gråt. Ba orkar inte så att säga. Andra gråtattacken på två dagar, då undrar man ju... Så in med termometern, nåt fel måste det ju vara på mig..? Och yes, efter pipet visar tempen på ca. 38 graders feber. Undrar om jag gått omkring med så mycket sen lucia, varje dag? Lovar att jag gjort det i helgen i alla fall. Nåväl, kvällen får spenderas på Närakuten i Huddinge.
God bless Närakuten.

Forts måndag....

Publicerad 2012-02-20 14:20:22 i Allt & inget

Efter repetitionföreläsningen tog jag mig äntligen i kragen och bestämde mig för att gå till läkaren och kolla upp min hosta (den hosta jag haft sen lucia, dvs i mer än TVÅ månader). Jag går till den öppna mottagningen och väntar en bra stund innan det blir min tur att anmäla mig i receptionen och när jag väl kommer fram så visar det sig att de bara tar sig an "akuta" fall idag. Men min hosta är akut för mig? Har ju haft den i mer än två månader och har ont när jag hostar, är det normalt? Jo tydligen kan hosta hålla i sig i 6-8 veckor... MEN JAG HAR HAFT DET LÄNGRE. Går säkert och bär på lunginflammation och smittar alla omkring mig. Skapar en epidemi eller nåt.

Så nu är min bradag en dålig dag. Och jag är påväg hem för att plugga. Less på att vara sjuk. Less på livet.

Måndag 20/2

Publicerad 2012-02-20 08:27:05 i Allt & inget

Måndag betyder ny vecka och jobbig morgon. Eller? Jag vaknade som en solstråle bredvid min man och när jag klev upp sken även solen! Perfekt! Ibland är allt som behövs en bra natts sömn. Nu sitter jag i alla fall på tåget på väg in till skolan, har en föreläsning mellan nio och tolv, halv ett. Sen ska jag skynda hem för att plugga mer. Ska nog gå fint ska ni se.

Inne på näst sista veckan i februari och oj så fort det gått. Men trots det känns det som att jag gått i skolan ett halvår. Visst är det konstigt ibland?

IT'S GONE

Publicerad 2012-02-19 15:55:14 i Allt & inget

Inte skrivit på mer än en vecka nu, förlåt mig. Har varit rätt intensivt i skolan och i och med min förkylning är jag helt död. Nu sitter jag med böckerna framför mig och börjar tveka om det här ens är rätt val. Det känns inte särskilt kul. Nåväl det är väl söndagsångest blandat med sömnbrist och plugg-dödsångest som får mig att tänka. Hur kan man ens veta vad som är rätt? Jag är 20 år, ska jag "nöja" mig med att jobba som sjuksköterska eller borde jag satsa högre, starta ett eget företag och/eller förändra världen..? Fan nu bröt jag säkert ett revben när jag hostade också. Kanske borde ta en promenad och rensa tankarna. Gah.

Friday

Publicerad 2012-02-10 15:21:39 i Allt & inget

Sitter med Ricinolja i håret, yes jag har också gått på trenden. Man måste ju åtminstone försöka! Känner mig någorlunda fräsch men här ska allt fixas! Middag med männen och sedan utgång med fina gänget. Fjärde helgen i rad kom vi på, knäppt! Nu skriker duschen på mig. Adjöss!

Torsdag 9/2

Publicerad 2012-02-09 11:56:02 i Allt & inget

Redan torsdag, otroligt vad tiden gått fort den här veckan. Fått godkänt på de två första uppgifterna (var bara ig/g-uppgifter). Jääääääligt soft om jag får säga det själv! 4 hp klara! Bara 176 to go. Hostan är värre idag, lungröntken nästa? På tåget hem nu, ska nog bara ta det lugnt när jag kommer hem. Kanske titta på en film :) tjolahopp!

FFS

Publicerad 2012-02-08 15:28:17 i Allt & inget

Sitter bredvid en svettstinkande kille vars musik måste vara den högsta någonsin. Jag sitter själv och har höjt till högsta för att få höra Bon Ivers klagosång hehe... Men allt jag hör är: sexy and i know it...

Döda. Mig. Nu.

End of the day

Publicerad 2012-02-08 15:23:18 i Allt & inget

Haft en riktigt trevlig och givande dag på VCn idag. Hade en helt fantastisk handledare som gav varje patient den tid de behövde. Hon kunde stanna och ta tid från sin rast bara för att ge patienten den där extra uppmärksamheten man som patient behöver. Mycket, mycket givande!

Onsdag 8/2

Publicerad 2012-02-08 07:28:08 i Allt & inget

Idag är det auskultationsdag för alla i min klass. Det innebär att alla blivit tilldelade en plats på en vårdcentral, ett sjukhus eller ett äldreboende där vi ska följa en sjuksköterskas arbete under dagen. Jag hamnade på Runby Vårdcentral i Upplands Väsby där jag ska få följa med en distriktssköterska hela dagen. Vi ska gå på hembesök halva dagen och andra halvan spenderar vi på vårdcentralen. Ska bli sjukt spännande! Under termin ett är det ytterligare fyra sådana här dagar så jag kommer nog att få testa på det mesta. Ska bli kul att få komma ut och träffa lite folk faktiskt.

Så nu sitter jag på pendeln, precis som alla andra mornar har jag svårt att lämna min älskade, han får ju ligga kvar i den varma sköna sängen. Och jag har alltid svårt för att skiljas från folk. Nåväl, ska bli en spännande dag!

Måndag kväll

Publicerad 2012-02-06 20:38:01 i Allt & inget

Sitter på pendeln på väg för att gå på bio med min älskling. Sånt som behövs. Inte konstigt att man är ur form - det är ju fullmåne på g! Och jag som undrade varför jag inte kunde sova i natt.. Och ja, det är sant att jag sover sämre när det är fullmåne.

God damn it

Publicerad 2012-02-06 16:12:02 i Allt & inget

Så mina kära vänner vad ska det krävas för att man ska bli av med en förkylning? Klarar knappt av en promenad utan att bli andfådd och som avslutning dö i soffan. Huvudvärk får jag också. Förbannat är vad det är. Slemhosta nere i lungorna, snorig och huvudvärk sedan mitten av December. Kan det vara lunginflammation eller nån skit som aldrig försvinner? Är så trött på att vara trött och sjuk att jag snart ger upp och lägger mig under täcket och försvinner. Och nej, vila hjälper inte i detta fallet.
Hostan började avta efter min snabbsjuka jag hade i början av veckan men efter att jag följt med Pappsen och S på promenad i lördags känns det betydligt sämre i hostan och i hela kroppen. Är helt slut. Tips, råd?
COOL BILD VA?!

Måndag 6/2

Publicerad 2012-02-06 12:53:41 i Allt & inget

Antar att jag är en duktig flicka idag. Promenad i 45 minuter alldeles själv. Jag som bara promenerar när jag måste tänkta eller är deppig, nu blev det bara av njutning! Men kallt var det, uscha!

Kurslitteratur

Publicerad 2012-02-05 10:35:14 i Allt & inget

Har nu införskaffat mig de viktigaste böckerna som jag även kommer ha användning av under hela utbildningen och även efter! Det här är bland det svåraste med universitetet, du vet inte vad för böcker du ska ha eller hur du ska få tag på dem då det är omöjligt att köpa alla!

Nu är det dags för mig att äta upp lin grapefrukt och dra igång med pluggandet.

Eftermiddagsmys

Publicerad 2012-02-04 16:27:48 i Allt & inget

På grund av min förkylning har ju inte jag kunnat träna sen början av December så en 45 minuters powerwalk gjorde mig ganska trött. Sitter nu och underhåller mig med en av de roligaste klippen som finns på Youtube: Centralskolan.

PLUGG

Publicerad 2012-02-04 13:38:52 i Allt & inget

Byter plugget mot solen, dags att klä på sig varma kläder och ta en promenad!
Måste skynda innan solen försvinner.
Ciao sweeties

Fredag kväll

Publicerad 2012-02-04 01:40:33 i Allt & inget

Bytte mjukis mot jeans och pälskappa, blev en drink med bästa gänget, John, Carro och Niklas. Välförtjänt och skönt med en annan social kontakt än med skolan :) strax hemma, där väntar sängen och chipspåsen. Tackar gud för andra gången idag, bussen hem till mig går än och att slippa kylan känns rätt okej!

Natti på er!

FREDAG = FREEDOM

Publicerad 2012-02-03 16:57:55 i Allt & inget

Lägger mig i soffan framför TV:n och bara slappar nu, kan
behövas efter den här intensiva veckan och min sjukdom
som aldrig riktigt vill gå över. En fantastisk, ny vän till mig
gav mig så fina komplimanger idag, hon sa att jag är smart,
duktig och att jag har hela världen för mina fötter. Efter en
vecka kunde hon se sånt. Det gör mig varm i kroppen.
Jag kan lära mig mycket av de i min arbetsgrupp, alla är så
olika. Mångfald, ett ord som värmer hela min kropp - Jag
älskar det.

Just my luck

Publicerad 2012-02-03 16:50:35 i Allt & inget

Till skolan med datorn, block mm. Hem från skolan. Pendeln går inte mellan Centralen och Södra. Väntar på pendeln i 40 minuter i Årstaberg. Hämtar min bok på biblioteket i tumba, 600 sidor bunden bok = tung. Väskan blir tyngre. Handlar lunch på Ica, matkasse. Tungt. Hämta ut beställd bok på 500 sidor. Tungt. Trängas på bussen med väska, icakasse och stort paket med bok i. Frysa ihjäl om händerna på vägen hem från busshållplatsen. Komma innanför dörren och BAM! SMS: Din bok finns att hämta ut på Ica i Tumba Centrum.

TACK för att ni säger det NU och inte för en KVART sen. Så det betyder att jag måste ner dit igen. I kylan.

Anna Emilia

Publicerad 2012-02-03 13:44:24 i Allt & inget

Är ganska bra på att sätta sig själv i kluriga situationer. Hon är proffs på att ifrågasätta sina egna val i livet och på att överanalysera. I tidningen stod det att en av de saker vi människor ångrar mest på dödsbädden är att vi inte låtit våra drömmar gå i uppfyllelse. Genast ifrågasätter hon om det är hennes dröm att bli sjuksköterska, något som varit hennes mål de senaste två åren. Antagningsbesked fyllde henne med lycka men hur kan hon veta vad som är rätt, vad som är drömmar?

Emilia har en dröm, att få vara Sophiasyster och få jobba med barn, att få göra en insats till världen. Men hon har också haft en dröm i många, många år om att äga ett kafé. Ett mysigt kondis med hembakade kakor, bullar och frallor. Kokt kaffe och te. På gammaldags vis.

Hur kan hon veta, hur kan hon avgöra vilken dröm hon inte kommer ångra på dödsbädden?

Fredag 3/2

Publicerad 2012-02-03 12:54:22 i Allt & inget

Första skolveckan avklarad. Första uppgiften inlämnad. Det är otroligt mycket information som ska in i min obefintliga hjärna! Den största skillnaden mellan högskolan och gymnasiet är helt klart att egenansvaret är betydligt större. Större än jag trott! De första veckorna lär fortskrida som den här och rätt som det är det sommar, eller? Nåväl, önska kan man väl i alla fall.

Pendeltågen imponerar än en gång och jag lär inte vara hemma förrän om en timme.. Ingen trafik mellan Sthlm c eller södra på hela dagen. Gött!

Torsdag 2/2

Publicerad 2012-02-02 07:58:31 i Allt & inget

Kall morgon i Stockholm, iphonen visar 13 Minus.. En riktig mössa vore inte helt fel.. Lyckades trycka i mig två rostade mackor innan jag gick hemifrån imorse, mesta jag ätit på 48h, hehe.. Och hur ska jag då klara en lång dag som denna? Den som lever får se. Längtar redan hem till sen varma sängen.

De som lever utomlands borde ha så lätt att kliva ur sängen på morgonen, det lär ju vara jobbigt att sova när det är så varmt! För oss däremot, är det tvärt om! Det är så förbannat kallt på golvet, i rummen och utomhus att sängen lockar extremt mycket. (ja, jag kanske borde höja värmen men inte så mycket hjälper när det är 15-20 minus under natten!)...

Beslutsångest

Publicerad 2012-02-01 13:05:12 i Allt & inget

Så, vad ska man hitta på att äta när magen varit tom i ett och ett halvt dygn? Och vad ska man göra när Iprenen är slut och febern inte är borta? Jomen plugga mina vänner, plugga is the shit. Jag tror jag får nattplugga imorgon natt.. Eller nåt. Hah.

Onsdag 1/2

Publicerad 2012-02-01 10:21:36 i Allt & inget

Dragit på mig en släng av influensan eller nåt liknade. Kräk - hög feber - ont i hals. Missat två dagar i skolan nu, förbannat. Men hellre stanna hemma och bli fullt frisk än att köra slut på mig själv och vara sjuk länge.. Absolut med tanke på att vi ska ut på golvet om en vecka.

Nu ska jag tampas med febern, dricka te och förhoppningsvis kunna plugga lite i eftermiddag.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela